Читај ми!

Временска прогноза 16. децембар

Местимично ће бити кише, а увече и пљускова. У централним и јужним пределима током дана суво са сунчаним периодима. Дуваће кошава. Температура права пролећна, чак до 20 степени. Једино у Тимочкој Крајини хладно. У Београду ујутру мало кише, током дана суво, а увече поново киша. Биће ветровито и топло, око 17 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.12.2022. Петак: После облачног јутра са краткотрајном кишом, током дана умерено облачно, суво, ветровито и осетно топлије. Краткотрајна киша могућа је у вечерњим сатима, а током ноћи падавине ће бити израженије. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, који ће током ноћи бити у скретању на северозападни. Јутарња температура око 6 степени, највиша дневна око 17 степени. Упозорење: Удари ветра > 17m/s, вероватноћа 80%. Количина падавина ≥ 20l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавине са или без падавина, вероватноћа 80%.

17.12.2022. Субота: Облачно, местимично са кишом, понегде и пљусковима, на југу Србије пре подне је могућа и грмљавина. После подне и увече уз нагли пад температуре, на северу и западу Србије, као и понегде у централним крајевима, краткотрајно се очекује суснежица и снег. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 степен на северозападу до 10 степени на југоистоку, а највиша од 3 степена на северозападу до 14 степени на југоистоку. Упозорење: Количина падавина ≥ 10l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

18.12.2022. Недеља: Ујутру хладно понегде са слабим мразем. Током дана умерено до потпуно облачно, суво и хладно. Ветар слаб и умерен, само на истоку повремено и јак северозападни, после подне слаб променљив. Најнижа температура -3 до 4 степена, а највиша дневна 0 до 7 степени.

19.12.2022. Понедељак: Ујутру местимично слаб до умерен мраз. Током дана мало до умерено облачно, суво и хладно. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју после подне јак, у јужном Банату и са ударима олујне јачине, југоисточни. Најнижа температура -5 до 0 степени, а највиша дневна 2 до 5 степени. Упозорење: Удари ветра > 17m/s, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.12.2022. до 24.12.2022.)
Мало топлије и суво уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.

понедељак, 02. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару