Читај ми!

Временска прогноза 15. децембар

У наше крајеве стиже мало топлији ваздух, температура до 13 степени. У главном граду суво и мало топлије, до 10 степени.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

14.12.2022. Среда: Облачно, местимично са слабом кишом, а на југу и истоку и са мешовитим падавинама, кишом, суснежицом и снегом. Увече и у току ноћи са југозапада очекује се ново јаче наоблачење уз појачање интезитета падавина. У већем делу ће услед пораста температуре снег прећи у кишу, која ће се понегде по котлинама ледити на тлу. У источној Србији мешовите падавине - ледена киша и снег уз стварање снежног покривача од 10 cm у нижим до 20 cm у вишим пределима. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак, јужни и југоисточни, на југу Баната са олујним ударима. Највиша температура од 1 до 7 степени. Упозорење: Локална појава ледене кише, вероватноћа 80%. Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%. Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%. Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.

15.12.2022. Четвртак: Ујутро престанак падавина. У току дана суво и топлије уз делимично разведравање. Више облачности задржаће се само на северозападу Србије и у Тимочкој Крајини. Јужни и југоисточни ветар у краткотрајном слабљењу. Најнижа температура од -1 степен у Неготинској Крајини до 6 степени на југу Србије, а највиша од 4 степена у источним до 13 степени у јужним крајевима земље. Увече и у току ноћи са југозапада ново наоблачење које ће условити локалну појаву кише и пљускова уз поновно појачање југоисточног ветра, нарочито у кошавском подручју и на планинама. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥10cm за 12 h, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%. Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.

16.12.2022. Петак: Осетно топлије, ветровито и променљиво облачно, а краткотрајна киша и локални пљускови са грмљавином очекују се углавном на северу земље. Киша и пљускови са грмљавином најпре се очекују у Војовдини где могу бити и израженији са већом количином падавина. Ветар умерен, у планинским пределима и кошавском подручју јак, а на југу Баната са олујним ударима, јужни и југоисточни, увече у слабљењу. Најнижа температура од -1 до 7 степени, а највиша од 12 до 20 степени, у Тимочкој Крајини око 5 степени. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 80%. Количина падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавине са или без падавина, вероватноћа 80%.

17.12.2022. Субота: Наоблачење са кишом у свим крајевима, а уз нагли пад температуре, на северу и западу Србије краткотрајно се очекује суснежица и снег. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 3 степена на северозападу до 10 степени на југоистоку, а највиша од 4 степена на северозападу до 14 степени на југоистоку. Упозорење: Количина падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%.

понедељак, 02. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару