Читај ми!

Да ли се лето продужава – Недељко Тодоровић открива какво нас време очекује у септембру

Метеоролог Недељко Тодоровић изјавио је за РТС да се очекује да ће сутра бити најтоплији дан у наредних десетак дана, са температуром око 30 степени, те да се после тога очекује благо захлађење. Указује да ће у септембру бити пријатно топло време, са температурама око 25 степени.

Недељко Тодоровић, гостујући у Београдској хроници, рекао је да улазимо у позно лето када нема великих врућина, али ни хладноће, ноћи ће бити свежије и пријатније за спавање, али да ћемо летњу гардеробу носити до краја септембра.

"Сутра ће бити можда најтоплији дан у наредних десетак дана. У Београду максимална температура 33 степена. У недељу поподне увече следи утицај нешто свежијег ваздуха, с вероватноћом да ће бити локални пљусак", каже Тодоровић.

Додаје да се у понедељак и уторак очекује до благи пада температуре, око 28 степени. "Првих дана септембра би био опет благи пад температуре, на максималне вредности од 25, 26 степени. Десиће се да средином септембра један дан буде и 30 степени. Пљускови локалног карактера се очекују, али не дуготрајна киша", наводи Тодоровић.

Шта је са кишом

Говорећи о падавинама у турским и грчким летовалиштима, Тодоровић наводи да је познато да на нашем подручју од Преображења долази до сезонске промене времена.

"Овде се догодио школски пример. У Београду је у петак била максимална температура 39 степени, а неколико дана после десетак степени нижа. Било је кише и пљускова. Ретко када се после тога враћа температура на оне претходне вредностиа. Идемо корак по корак до јесени", каже метеоролог.

Према његовим речима, ове године није само у Србији дошло до промене времена, већ и у делу средње Европе, читавој Грчкој, као и у делу Турске. "Циклон је проузроковао прилив хладног ваздуха, облаке, пљускове, грмљавину и непогоде, задржао се седам дана у читавом региону", наводи Тодоровић.

Истиче да тек од новембра и децембра могу да се очекује веће количине падавина.

среда, 04. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару