Читај ми!

РХМЗ издао упозорење на велику количину падавина, какво време нам доноси наредна недеља

Републички хидрометеоролошки завод издао је јутрос упозорење због велике количине падавина које се очекују у источној Србији.

Данас се у источној Србији локално очекује велика количина падавина од 20 до 40 милиметара за 24 часа, а локално и више.

У том делу земље на снази је наранџасти метео-аларм, што значи да су временске прилике таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

"Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ-а.

Данас ће највиша дневна температура износити до 22 степена. Дуваће слаб и умерен ветар, северни и североисточни.

У Београду ће бити претежно облачно и свежије. Највиша температура 19 степени. 

Првог дана наредне седмице на северу ће бити претежно облачно, понегде с кишом или пљусковима, а у осталим крајевима променљиво облачно, местимично са краткотрајном кишом или пљуском. Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од 11 до 15, а највиша од 20 до 27 степени.

У уторак ће бити променљиво облачно и топлије, у већини крајева суво са сунчаним интервалима, а само је још понегде могућа краткотрајна киша или пљусак. Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од 11 до 16, највиша од 25 до 29 степени.

У среду нас очекује претежно сунчано и топло, понегде уз променљиву облачност могућа је још слаба, краткотрајна киша, са највећом вероватноћом на северу. Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура износиће од 13 до 17, највиша од 28 до 31 степен.

четвртак, 05. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару