Читај ми!

Србија се поново забелела – сметови на путу од Златибора ка Новој Вароши

У већем делу земље пада слаб снег и температура је испод нуле, па постоји могућност појаве местимичне поледице на коловозима. Сметови на путу од Златибора ка Новој Вароши. Снег у Моравичком округу и Поцерини. Путари су на терену, чисти се снег и сви путни правци првог и другог реда су проходни.

У планинским крајевима Моравичког округа нападало је и до двадесетак центиметара новог снега. Путари су на терену са механизацијом и путеви се чисте по приоритетима.

На Боровој глави, на деоници пута од Златибора према Новој Вароши, дува јак ветар, наноси снега су велики, па су из "Ужице путева" послали камион грејдер који уклања снег и омогућава кретање возила.

За сада нема непроходних деоница, путеви првог приоритета су очишћени и механизација чисти путеве другог и трећег приоритета.

Висина снега, који у Златиборском округу пада од синоћ, износи од 10 у Ужицу и Бајиној Башти, 20 на Златибору, до 40 центиметара на Митровцу на Тари.

На планинама од синоћ навејало око 20 центиметара снега. Највише белог покривача је на Копаонику – 120 центиметара.

Забелели су се и нижи предели, највише на подручју Лознице и Куршумлије, пало је око 15 центиметара снега.

И у Београду облачно и хладно, са кишом и снегом, у вишим деловима града са снегом уз формирање мањег снежног покривача.

Повећање снежног покривача очекује се и у Војводини и нижим пределима јужне Србије са мешовитим падавинама – кишом, суснежицом и снегом. 

Према прогнози РХМЗ-а за наредних седам дана, до недеље, 13. марта, задржаће се хладно време са јутарњим мразевима и дневном температуром у већини места од два до пет степени.

У понедељак облачно, местимично са суснежицом и снегом уз даље повећање висине снежног покривача, у нижим пределима понегде и са мешовитим падавинама (кишом и снегом).

Од уторка до четвртка променљиво облачно уз смену сунчаних интервала и појаве краткотрајног снега или локалних пљускова снега.

У петак и за викенд претежно сунчано, на истоку и југоистоку повремено уз умерену облачност.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару