Временска прогноза - 7. март

Баба марта у Србији и целе наредне седмице, а температура и 10-ак степени испод уобичајене. Забелели су се и нижи предели, највише на подручју Лознице и Куршумлији, пало је око 15 cm снега, па је било посла за зимску службу. На планинама веје од синоћ. Пало је око 20 cm снега. Јак ветар стварао је наносе на деоници од Златибора до Нове Вароши па је саобраћај био успорен. Облаци који доносе снег измештају се ка Црном мору. И сутра падавине, а ли слабијег интензитета него данас. Стиже и даље хладан ваздух из области Русије и спушта температуру. Ујутру од -3 до 0, највиша дневна од 2 до 5 степени. У Београду сутра киша, суснежица и снег. Температура до 4 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

07.03.2022. Понедељак Облачно и хладно, местимично са снегом уз мање повећање висине снежног покривача, а у нижим пределима повремено се очекују и киша и суснежица. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 0, а највиша од 2 до 5 степени. Упозорење: Снег, мање повећање снежног покривача, вероватноћа 90%.

08.03.2022. Уторак Облачно и хладно, местимично са снегом, на западу и југозападу уз мање повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 1 до 5 степени. Упозорење: Снег, мање повећање снежног покривача, вероватноћа 80%.

09.03.2022. Среда Променљиво облачно и хладно уз смену сунчаних интервала и краткотрајне појаве снега или пљуска снега. Ветар умерен, у планинским пределима повремено јак, северни и северозападни. Најнижа температура од -6 до -1, а највиша од 1 до 5 степени. Упозорење: Tmin <-4 степена, вероватноћа 90%.

10.03.2022. Четвртак Променљиво облачно и хладно уз смену сунчаних интервала и краткотрајне појаве снега или пљуска снега. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од -7 до -2, а највиша од 0 до 4 степена. Упозорење: Tmin <-4 степена, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 11.03.2022. до 15.03.2022.)
У већини места претежно сунчано, али хладно за ово доба године са јутарњим мразевима и дневном температуром испод просека, само ће на истоку и југоистоку Србије бити умерено облачно, понегде са слабим снегом.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару