Временска прогноза - 5. март

Само ће још сутра у првом делу дана у већини места бити претежно сунчано, а онда после подне стижу облаци који ће снег најпре донети јужним пределима. Увече и током ноћи снег се очекује у свим крајевима јужније од Саве и Дунава. Ујутру температура од -4 до нуле, највиша дневна од 4 степена до 8 степени. У Београду пре подне сунце, после подне биће и облака, у току ноћи киша и снег. Температура око 7 степени. У недељу и понедељак снег у већем делу земље. 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

05.03.2022. Субота Ујутро и пре подне на западу и југу умерено до потпуно облачно, а у осталим крајевима претежно сунчано. Провејавање слабог снега се очекује понегде у планинским пределима. После подне наоблачење у свим крајевима. Падавине ће се појачати најпре на југу Србије. У већини места се очекује снег, а тек понегде у нижим пределима мешовите падавине (киша и снег). Увече и у току ноћи падавинска зона ће се проширити на све крајеве јужније од Саве и Дунава уз стварање/повећање висине снежног покривача. Суво време задржаће се само у Војводини. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни, увече и у току ноћи на планинама, у кошавском подручју и у источној Србији у појачању. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 4 до 8 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%.

06.03.2022. Недеља Претежно облачно, у нижим пределима местимично киша и снег, у брдско- планинским снег, на западу и југу ће доћи до стварања/повећања висине снежног покривача, a мањи снежни покривач формираће се местимично и у осталим крајевима. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 2 до 5 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 80%.

07.03.2022. Понедељак Претежно облачно и ветровито, у нижим пределима местимично киша и снег, у брдско- планинским снег уз повећање висине снежног покривача. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од -3 до 1, највиша од 2 до 5 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 80%.

08.03.2022. Уторак Променљиво облачно, на северу суво, у осталим крајевима уз провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен северни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 0, највиша од 2 до 5 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 09.03.2022. до 13.03.2022.)
Претежно облачно, у нижим пределима повремено киша и снег, у брдско-планинским снег. Дневна температура испод просека.

субота, 07. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару