Читај ми!

Пред нама два тропска дана, на снази црвени и наранџасти метео-аларм

У Србији сунчано и веома топло. Најнижа температура од 18 до 24 степена, а највиша од 35 до 39 степени. На снази црвени и наранџасти метео-аларм.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији од данас до четвртка бити сунчано и веома топло са највишом температуром од 35 до 39 степени. Само ће у четвртак на северу земље бити променљиво облачно са температуром од 32 до 34 степена.

На подручју западне Србије, Шумадије, Поморавља и југоисточне Србије на снази је црвени метео-аларм. То значи да је време врло опасно.

Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

У осталим деловима Србије на снази је наранџасти метео-аларм. То значи да је време опасно и да су прогнозиранe опасне временске појаве таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. 

Према упозорењу, треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете лекара и надлежних државних служби.

Данас у Србији сунчано и веома топло време. Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југоисточни, а на југу Баната и у доњем Подунављу у појачању. Најнижа температура од 18 до 24, а највиша од 35 до 39 степени.

У Београду ће данас и сутра бити сунчано и веома топло са највишом температуром од 36 до 38 степени. 

Слично време очекује нас и у среду. Претежно сунчано и веома топло. Дуваће ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено јак, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 18 до 26, а највиша од 35 до 39 степени.

Међутим, увече у среду на западу и северозападу Србије уз локални развој облачности могући су пљускови и грмљавина, а ветар ће бити у скретању на северозападни правац.

У четвртак на северу и западу Србије очекује се пад температуре, а у осталим крајевима и даље ће бити веома топло. Уз променљиву облачност смењиваће се сунчани интервали и појава пљускова са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, најпре северни и северозападни, а у после подне и увече у скретању на источни и јужни правац. Најнижа температура од 18 до 24, а највиша од 30 на северозападу до 37 степени на југу и југоистоку. 

Пад температуре за неколико степени тек у петак. Биће променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб до умерен, у зони пљускова и јак, из различитих смерова. Најнижа температура од 17 до 21, а највиша од 28 до 32 степена.

Од 17. до 21. јула мали предах уз променљиво облачно и свежије са честом појавом кише, пљускова и грмљавине, а локално и са обилним падавинама.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи