Читај ми!

Нова хапшења у САД

Америчка полиција ухапсила 20 демонстраната, покрета "Окупирајмо Волстрит" у Денверу и Солт лејк ситију. Ова упозорења су део акције која се спроводи широм земље да се после смрти три учесника протеста што пре окончају демонстрације против "Волстрита".

Полиција је ухапсила двадесетак демонстраната против "Волстрита" у Денверу и Солт лејк ситију, док је и у другим америчким градовима порасла напетост јер су локални званичници појачали притисак у намери да растуре кампове кампање "Окупирајмо Волстрит".

Други пут од како је почео протест због монопола финансијских институција оличених у Волстриту, градске власти Оукланда упозориле су јуче демонстранте да немају право да кампују на тргу испред градске скупштине, као и да ће се, ако не послушају, суочити са хапшењима и уклањањем шатора, врећа за спавање и осталих ствари.

Та упозорења су део акције која се спроводи широм САД да се што пре окончају демонстрације против Волстрита, после три смрти учесника тих протеста.

Протест је започео у септембру у Њујорку где је финансијска улица и берза - Волстрит, а уперен је против похлепних финансијских гиганата и економске неједнакости. У року од неколико недеља, слични протести избили су у десетинама мањих градова, под слоганом "Окупирајмо Волстрит."

Демонстранти се окупљају на градским трговима како би изразили свој став.

У Солт лејк ситију полиција је јуче ухапсила 19 људи када су одбили да напусте парк где су се утаборили. Дан раније је у једном од шатора надјен мртав човек.  Полиција је хапсила и у Денверу, а у Сан Франциску двојица демонстраната су напала полицајце.

Напето је прошле ноћи било и у Портленду, у Орегону, где су демонстранти, под претњом хапшења, имали рок до поноћи да размонтирају шаторе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару