Читај ми!

Пуцњава у фабрици авиона

Двоје људи убијено, петоро рањено у оружаном нападу у пословној згради фабрике авиона у Куновицама на југоистоку Чешке. Нападач, после пуцњаве, два сата био забарикадиран у згради, а затим извршио самоубиство.

Три мушкараца погинула су у оружаном нападу у згради дирекције фабрике авиона "Лет" у Куновицама на југоистоку Чешке. Међу мртвима је и нападач.

У згради дирекције, на присутне је, нешто пре поднева, изненада пуцао човек који је, према првим информацијама полиције, ранио петоро људи. Он се потом, се са таоцима, на више од два сата забарикадирао у згради.

Тројица мушкараца су подлегла повредама, док је жена, која је задобила само лакше повреде превезена у болницу, рекао је портпарол хитне помоћи Петр Олшан, пошто је завршена акција специјалне јединице чешке полиције.

Више од 100 полицајаца је, након испаљених хитаца, опколило зграду. Они су покушали да преговарају са нападачем. Запослени у предузећу су евакуисани из простора фабрике. Међу тројицом погинулих је и нападач који је извршио самоубиство, саопштила је полиција.

Повређена жена је, према незваничним информацијама, директорка предузећа "Еркрафт Индастриз", власника фабрике "Лета", Илона Плшкова. Позивајући се на незваничне информације, медији тврде да је усамљени стрелац брат некадашњег члана управе компаније "Еркрафт Индастрис", Павела Муселе.

Могући мотив Карела Мусела за данашњу пуцњаву била је освета за сумњиву несрећу у лову након које је Павел Мусела 2008. године остао парализован и изгубио памћење.

Павел Мусела, познати трговац оружјем, наводно је имао конкретне информације о корупцији при куповини оклопних транспортера "пандур" аустријског предузећа "Штајер" за чешку армију.
Његов брат, наводно, није веровао да је Мусела заиста повређен случајно у несрећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару