Читај ми!

"Тојота" повлачи 550.000 возила

Јапански произвођач аутомобила "Тојота" повлачи 550.000 возила, због проблема који би могли да отежају управљање. Није пријављено да су проблематична возила узроковала несреће.

Због проблема који би могли да отежају упрваљање, јапански произвођач аутомобила "Тојота" повлачи 550.000 возила.

"Повлачење се односи на 447.000 возила у Северној Америци, као и 38.000 у Јапану и 25.000 у Аустралији и на Новом Зеланду", рекао је представник за штампу "Тојоте" Дион Корбет.

У Европи се повлачи око 14.000 возила, на Блиском истоку 10.000 и 14.000 у Азији, не рачунајући Јапан.

"Није пријављено да су проблеми због којих се возила повлаче до сада узроковали несреће ни повреде", навео је Корбет.

Проблем је у томе што постоји могућност да је спољни прстен ременице на радилици постао неусклађен са унутрашњим прстеном, што може да произведе буку или доведе до паљења сигналног светла упозорења, саопштио је "Тојотин" продајни центар у САД.

Уколико се тај проблем не реши, каиш пумпе серво управљача може да спадне са ременице, што доводи до тежег окретања волана. 

Јапански произвођач аутомобила из САД повлачи 283.200 возила, укључујући моделе "камри", "хајлендер", "сијена" и "солара", из 2004. и 2005, "авалон" из 2004. и "хајлендер" ХВ из 2006. године.

Међу 137.000 повучених "лексуса" су модели "ЕS330" и "RX330" из 2004. и 2005. и  "RX400" из 2006. године.

Процес повлачења аутомобила варираће од земље до земље.  У САД, "Тојота" ће мејлом обавестити власнике возила да треба да закажу састанак са продавцем ради инспекције возила када се делови за замену произведу у довољним количинама.

Делови ће по потреби бити замењени бесплатно, наводи "Тојотин" огранак у САД, а обавештења ће се слати почев од јануара.

У међувремену, ако власници из мотора чују необичну буку, потребно је да одмах закажу преглед возила на било којем продајном месту "Тојоте".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару