Читај ми!

Поплаве у Мјанмару

Више од сто људи изгубило живот у поплавама изазваним јаким невременом које је погодило Мјанмар. Поплаве у Тајланду трајаће још четири до шест недеља.

У најновијим поплавама у централном делу Мјанмара, више од 100 људи је изгубило живот, изазваним обилним пљусковима, саопштиле су власти.

"Досад смо нашли 35 тела од укупно 106 несталих. Верује се да је и остала 71 особа изгубила живот у поплавама" у четвртак и петак, рекао је представник владе Мјанмара, који је желео да остане анониман, пренео је АФП.

Према његовим речима, бујице су збрисале више од 2.000 кућа у четири насеља у области Магвеј.

У Бангкоку, ниво воде је порастао у неким четвртима у северном делу града, а војска ради на учвршћивању насипа који штите од поплаве две кључне индустријске зоне.

Тајланд је погођен најгорим поплавама у последњих пола века, а природна катастрофа је угрозила скоро трећину земље - 28 провинција и скоро 2,5 милиона људи.

Поплављено подручје простире се на површини величине Кувајта, навео је Ројтерс.

У Тајланду је од краја јула у поплавама и клизиштима страдало 356 људи, а више од 113.000 било је приморано да се евакуише у привремена склоништа.

Поплаве које су ове године погодиле Тајланд, најгоре у последњих неколико деценија, трајаће још четири до шест недеља, упозориле су власти.

Тајланска премијерка Јинглук Шинаватра рекла је да се вода повлачи из појединих делова земље, упозоравајући, међутим, да је талас поплава који се креће ка престоници незаустављив, јавила је агенција Франс прес.

Шинаватра је јуче поручила становништву Бангкока да буде спремно да своје ствари пребаци у више делове града, док власти настоје да водену бујицу из нижих области на северном ободу престонице усмере ка мору.

Процењује се да је Тајланд претрпео штету од шест милијарди долара, а да би цифра могла да буде двоструко већа уколико и престоница буде поплављена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару