Читај ми!

Не воле ме као Путина

Руси више воле премијера Владимира Путина од мене, он има већи политички ауторитет и бољи рејтинг, изјавио председник Дмитриј Медведев.

Руски председник Дмитриј Медведев изјавио је да грађани Русије више воле премијера Владимира Путина.

Медведев је у интервјуу за три државна руска телевизијска канала навео да Путин има већи политички ауторитет и бољи рејтинг, коментаришући на тај начин одлуку да се не кандидује за нови мандат на месту председника Русије.

"Из неког разлога нико не прича о томе. Али, у ствари, то су веома практичне, важне ствари које сваки политичар треба да узме у обзир ако жели да допринесе својој земљи", рекао је Медведев, преноси агенција РИА Новости.

Владимир Путин је недавно, на конгресу владајуће Јединствене Русије, предложио да Медведев предводи листу те странке на наредним парламентарним изборима, док је Медведев предложио да Путин буде кандидат Јединствене Русије на председничким изборима 2012. године.

Медведев је навео да је "спреман да се ангажује у практичним пословима владе". Руски председник је у интервјуу одбацио могућност да се исход предстојећих избора зна унапред.

"Како може да буде одлучено унапред? На изборима људи бирају и то нису празне речи, то се тако дешава. Сваки политичар може да пропадне на изборима. У историји наше земље, као и других држава, то се десило више него једном", рекао је руски председник.

Путин је предложио Медведева (46) 2008. године за председника државе пошто није могао да се кандидује за узастопни, трећи, председнички мандат.

Реформом Устава 2008. године, дужина председничког мандата ће од 2012. године бити шест уместо четири године. Теоријски гледано, Путин (58) би могао да се кандидује и 2018. и тако остане на власти до 2024. године.

До избора 2008. године Медведев је био премијер, а Путин председник Русије.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару