Читај ми!

Напад на гасовод у Египту

Непознате особе дигле у ваздух гасовод у Египту који снабдева Израел и Јордан. Једна особа повређена. Ово је трећи напад на тај гасовод од фебруара.

Непознати нападачи дигли су у ваздух гасовод у Египту који снабдева Израел и Јордан гасом, рекли су безбедносни извори и очевици.

Један од очевидаца рекао је истражитељима да је видео тројицу мушкараца који су искочили из малог камиона на пумпној станици у подручју Ал Маидан, југозападно од града Ел Ариша и отворили ватру на гасовод, саопштили су безбедносни извори, преноси Ројтерс.

Уследила је велика експлозија која се чула у целом граду и видео се пламен висок 15 метара из гасовода. У локалној болници је речено да је један човек примљен с опекотинама од експлозије која је, такође, запалила маслињак и околне страћаре.

Ватрогасци су обуздали ватру, након што је компанија која руководи гасоводом прекинула довод.

Откако је египатски председник Хосни Мубарак свргнут с власти у фебруару, гасовод је неколико пута дизан у ваздух и верује се да иза таквих напада стоје они који се противе продаји египатског гаса Израелу. Претходни напад догодио се у јулу, када су људи са машинкама отерали чуваре и изазвали експлозију.

За сада се не зна колика је штета која је данас причињена, нити какве су последице на снабдевање Израела и Јордана гасом. Египат покушава да наплаћује тим земљама гас по већим ценама после жалби да су цене за време Мубаракове владавине биле испод тржишних.

Гасоводом руководи "Гаско", египатска транспортна компанија. Египатске оружане снаге покренуле су безбедносну операцију на Синају у августу против осумњичних екстремиста, за које се верује да стоје иза неких напада на гасовод и полицијске станице на полуострву.

Безбедносне снаге су рекле тада да су ухапсиле групу од четири исламска милитанта док су се припремали да дигну у ваздух гасовод у Ел Аришу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару