Читај ми!

Рокада у Кремљу

Руски премијер Владимир Путин прихватио предлог да се кандидује за председника Русије наредне године. Садашњи председник Дмитриј Медведев предложен за носиоца листе Јединствене Русије, односно кандидата за премијера.

На конгресу владајуће Јединствене Русије, премијер Владимир Путин предложио је да руски председник Дмитриј Медведев предводи листу те странке на наредним парламентарним изборима, док је Медведев предложио да Путин буде кандидат Јединствене Русије на председничким изборима 2012. године.

"Предлажем да листу Уједињене Русије за државну Думу на изборима 4. децембра предводи шеф државе Дмитриј Медведев", рекао је Путин на годишњем конгресу Јединствене Русије, додавши да прихвата предлог да се кандидује за шефа државе.

Премијер Путин је, такође, навео да би Медведев требало да буде премијер после председничких избора у Русији у марту 2012. године, преноси Ројтерс. Путин је навео да су се он и председник Медведев "давно" сложили о својим будућим улогама у Русији, пренео је АФП.

"Желео бих директно да кажем да смо споразум о томе шта треба да се уради, шта ми треба да урадимо постигли одавно, пре неколико година", рекао је Путин.

Медведев је образлажући свој предлог рекао да мисли да би "било коректно да конгрес подржи кандидатуру лидера партије Владимира Путина за функцију председника државе".

"Уколико (владајућа Јединствена Русија) добије изборе, а ја сам готово сигуран да хоће, спреман сам да наставим да радим на модернизацији државе", рекао је Медведев.

Док посланик Думе Артур Чилигаров позитивно оцењује "рокаду у Кремљу", сматрајући да су Путин и Медведев су јак тандем и да је за Русију важно да обојица остану у политици и економији, опозиција упозорава да би реизбор Путина за председника могао да води до побуне у Русији, сличној "арапском пролећу".

"Њих двојица су као 'Долче и Габана' руске политике. Одлучују о свему. Путин ће постати као Лукашенко, Мубарак и Гадафи", сматра опозициони лидер Борис Немцов.

Данас се завршава дводневни конгрес партије Јединствена Русија премијера Владимира Путина, у чијем раду учествује око 130 страних делегата, између осталих из Србије, Финске, Грчке, Бразила, Јужноафричке Републике, Турске, Литваније.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару