Читај ми!

Ердоган: Запленили смо сиријски брод

Турска је запленила брод пун оружја, који је пловио под сиријском заставом, саопштио је турски премијер Реџеп Таип Ердоган на седници Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку.

Премијер Турске Реџеп Таип Ердоган рекао је да је Турска запленила брод пун оружја, који је пловио под сиријском заставом.

"Турска је зауставила брод са сиријском заставом који је преносио оружје", рекао је Ердоган синоћ у Њујорку, где је учествовао на седници Генералне скупштине УН.

Ердоган није навео где ни када је брод заустављен, али је поручио да ће његова земља наставити да, у свом ваздушном простору и својим територијалним водама, конфискује све испоруке оружја Сирији, пренео је Би-Би-Си.

Турски премијер критиковао је сиријског председника Башара ал Асада због насилног сузбијања протеста у тој земљи.

Најновији инцидент указује на захлађење односа двеју некада пријатељских земаља, навео је Би-Би-Си.

Анкара показује све веће нестрепљење због Асадовог одбијања да размотри политичке реформе.

Ердоган је почетком седмице рекао новинарима да Турска више нема никакве контакте са званичним Дамаском и најавио је могућност увођења санкција Сирији.

Према подацима УН, у Сирији је за пет месеци, колико трају антивладине демонстрације, убијено више од 2.200 људи.

Сиријски режим тврди да спроводи програм политичких реформи, али опозициони лидери сматрају да док је владајућа партија Баас на власти неће бити слободних и правичних избора.

У Анкари је почетком септембра одржана конференција сиријских опозиционих група.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи