Растеран скуп руске опозиције

Око стотину присталица руске опозиције приведено током манифестација у знак подршке слободи окупљања, које су одржане у Москви и Санкт Петербургу.

Током манифестација која се одржава у знак подршке слободи окупљања, које су одржане у Москви и Санкт Петербургу приведено је стотину присталица опозиције.

У руској престоници ухапшен је опозициони лидер Борис Немцов, а приведен је и лидер екстремно левичарског Фронта левице, Сергеј Удаљцов. 

У Санкт Петербургу, где се окупило око 300 демонстраната, полиција је привела 60 демонстраната.

Уз слогане "Слобода", "Срамота" и "Оставка владе", око 100 демонстраната окупило се и на тргу Тријумфалнаја у Москви, а после послицијске акције приведено је 40 људи.

Полиција претходно није издала дозволу за демонстрације, јер је на истом месту било предвиђено одржавање аутомобилске трке.

У организацији опозиционих покрета и удружења за заштиту људских права оне се одржавају сваког 31. у месецу, као подсећање на члан 31 Устава земље којим је загарантована слобода окупљања.

"Актуелне руске власти окупирале су земљу. Нема избора, закона, владавине права, грађанских слобода. Због тога људи долазе овде. Нисам политичар као ни већина овде окупљених па не тражимо испуњење наших личних, политичких циљева", рекао је један од демонстраната Алексеј Степаненко.

У последњих годину дана, руска опозиција ниједном није успела да добије дозоволу за организовање таквих манифестација на тргу Тријумфалнаја, јер локалне власти у то време и на том месту увек имају већ заказану неку другу манифестацију.

Присталице опозиције се упорно окупљају на московском тргу, али их полиција без милости за само неколико минута растера. У Санкт Петербургу, где се окупило око 300 демонстраната, полиција је привела око 60 људи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи