Спречена отмица авиона у Русији

Необични покушај отмице путничког авиона на московском аеродрому Домодедово спречен након што је отмичар пустио лекаре, прерушене специјалце, да помогну путнику коме је позлило. Отмичар ухапшен. Нема повређених.

На московском аеродрому Домодедово спречена је отмица путничког авиона са 105 путника и чланова посаде, саопштила је секретарка тог аеродрома Јелена Галанова. Сви путници су ослобођени, а повређених нема. Нападач је приведен.

Полиција је утврдила да је мушкарац који је покушао отмицу, становник града Минералне Воде, места из ког је авион полетео и да је рођен 1970. године. Четрдесетогодишњак је био један од путника авиона који је у Москву долетео са југа Русије из кавкаског подручја.

Да је реч о ванредној ситуацији било је јасно када се командиру посаде током лета обратио пунтик, који је саопштио да има вредну информацију за полицијско-правосудне органе, преноси руска агенција Итар тас.

По приземљењу, авион је са путницима паркиран на резервну позицију, при чему је тај путник тражио да се сретне са представницима безбедности и медијима.

После неког времена, једном од путника је позлило, а отмичар је допустио да лекари уђу у авион, јавља руска државна агенција, наводећи да су под маском лекара у авион ушли оперативци, који су ухапсили преступника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи