Бродолом у Конгу

Брод преоптерећен робом и великим бројем путника преврнуо се у реци, у Конгу. Погинуло 140 људи. Локални званичници страхују да би број настрадалих могао бити далеко већи.

Најмање 140 људи је погинуло када се брод са путницима и робом, по лошем времену, преврнуо у Демократској Републици Конго, саопштила је тамошња полиција.

Несрећа се догодила у провинцији Бандунду у западном делу Конга, око 300 километара источно од главног града Киншасе, јавила је агенција Ројтерс.

"Брод је био претрпан и преврнуо се, а људи не знају да пливају. Према нашим првим проценама, живот је изгубило око 140 људи", рекао је инспектор полиције Бандундуа Џоли Лименго.

На броду је било више од 250 путника, углавном бизнисмена, студената и сељака, а страхује се да би број погинулих могао достићи и 200 људи.

Слична несрећа се догодила у истој провинцији пре годину дана, када су 73 особе погинуле пошто се брод преврнуо на језеру Маи Ндомбе.

Путеви у Демократској Републици Конго изван већих градова готово да не постоје, те се за превоз углавном користе авиони и бродови, који често тону због преоптерећености и лошег одржавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи