Захтев за оставком градоначелника Дуизбурга

Група грађана Дуизбурга протестује тражећи оставку градоначелника Адолфа Зауерланда, кога сматрају одговорним за смрт 21 особе на "Паради љубави" у том граду.

Око 150 људи се окупило на улицама Дуизбурга, тражећи оставку градоначелника Адолфа Зауерланда, који је, према њиховом мишљењу, одговоран за трагедију на ''параду љубави'' у којој је, према последњим подацима, живот изгубила 21 особа, а више од 500 повређено.

''Зауерланд, Ви сносите одговорност'', рекао је Тимо Таше, један од говорника на овом скупу младих људи, захтевајући Зауерландову оставку.

Велика трагедија, која се десила протеклог викенда, изазвала је жестоке реакције јавности и пребацивање одговорности за смрт 21 особе, са једних на друге.

Зауерланд је, међутим, већ одбацио све захтеве за оставком и у изјави за Билд, рекао да жели да сазна зашто је 21 особа изгубила живот у катастрофи на ''Паради љубави'', а да ће онда одлучивати о личним потезима.

До трагедије је, према медијским извештајима, дошло када је полиција затворила крај тунела код старе железничке станице којим су посетиоци долазили ка централном месту манифестације, у тренутку када, због капацитета, улазак нових посетилаца није био могућ, што је изазвало општу гужву и панику.

Немачке власти оптужиле су организатора "параде љубави" у Дуизбургу за велике пропусте у обезбеђењу.

"Обезбеђење није испунило своју дужност", рекао је шеф полицијске контроле Дитер Вехе представљајући прелиминарне резултате полицијске истраге.

Организатор фестивала Рајнер Шалер се терети да није успео да заустави прилив људи у тунел у тренутку када је ситуација на улазу на место одржавања фестивала већ била напета, и да није испунио безбедносни план који је представио властима.

Шалер се бранио од оптужби, истичући да је његов план добио званично одобрење градских власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи