Напад медведа у Јелоустону

Једна особа преминула, а две озбиљно повређене након напада медведа у националном парку "Јелоустон", у САД. Подручје кампа затворено због истраге.

У националном парку "Јелоустон" у Монтани медвед је напао троје људи, усмртивши једну особу, док су две задобиле тешке телесне повреде, саопштили су званичници те америчке државе.

"Инцидент се догодио у близини једног кампа у парку "Јелоустон", изјавио је Рон Ашајм, портпарол службе за риболов, дивљач и паркове у Монтани. Жртва напада је мушкарац, док су повређени једна жена, која је задобила озбиљне ране од угриза по рукама и један мушкарац, који има угриз на листу ноге.

"Ми не знамо да ли је то био један медвед, два медведа, црни медвед или гризли медвед", рекао је Ашајм.

После пријаве о нападу, власти су рашчистиле подручје кампа и поручиле камперима да уђу у своја возила. Тим стручњака је послат на терен, како би утврдо шта се тачно догодило.

У извештају канцеларије шерифа, наводи се да су шатори на том подручју изгажени. Подручје на коме се камп налази, у шуми Галатин у близини североисточног улаза у национални парк, је затворено због истраге.

На истом месту 2008. године женка гризлија је напала и повредила једног човека који је спавао у шатору. Медведица је ухваћена у замку четири дана после напада и пребачена у истраживачки центар Вашингтонског државног универзитета у Пулману.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи