Дан жалости у Пакистану

На аеродром у Карачију, допремају се тела погинулих у авионској несрећи код Исламабада, која су пронашли спасилачки тимови. Одбачена могућност терористичког напада. У Пакистану данас Дан жалости.

Тела путника и чланова посаде настрадалих у авионској несрећи код престонице Исламабада допремају се јутрос у Карачи.

Званичници одбацују могућност терористичког напада, а локални медији јављају да је авион пао због лоших временских услова.

До сада је пронађено 115 погинулих путника и чланова посаде од 152, колико их је било у авиону, а узрок удеса "Ербаса 321" још није познат. Идентификовано је 59 тела и они су предати родбини погинулих, док су остаци других особа, углавном делови тела, прослеђени у мртвачнице.

Преживелих нема, а спасилачки тимови су, током ноћи, морали да копају кроз рушевине голим рукама, а ватра и густ дим ометали си њихов рад. Акција је прекинута касно ноћас и наставља се данас.

Тела погинулих допремају се, јутрос, на аеродром у Карачи, где су се окупили рођаци и пријатељи.

Идентификација погинулих биће могућа једино ДНК анализом. Премијер Пакистана Јусаф Раза Гилани прогласио је 29. јул националним Даном жалости, а државне заставе биће на пола копља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи