Курди ангажују снајперисте из Србије?

Турски лист "Заман" тврди да су припадници Радничке партије Курдистана ангажовали снајперисте из Србије, за атентате на водеће турске политичаре. Појачано обезбеђење водећих политичара у Турској и контроле туриста из Србије, посебно на аеродромима.

Припадници забрањене Радничке партије Курдистана (ПКК) ангажовали су снајперисте из Србије за атентате на водеће турске политичаре, тврди лист "Заман", позивајући се на тајни извештај турске обавештајне службе.

Према наводима листа, ПКК је ангажовала тројицу српских снајпериста, али се друге појединости не износе. После тог сазнања, појачана је безбедност председника Абдулаха Гула, премијера Тајипа Ердогана и појединих министара, као и водећих генерала.

Атентаторе из Србије су, како се тврди, ангажовали представници ПКК који бораве у Европи. Они наводно још нису ушли у Турску, али ће курдски побуњеници покушати да их пребаце у земљу у туристичким групама, које ових дана стижу у Турску.

Зато су сада појачане контроле на граничним прелазима, пише "Заман", који не износи било какве друге појединости о тројици Срба. Једино се наводи да се ПКК одлучила на овај потез пошто су њени снајперисти у Турској већ искомпромитовани и познати турским снагама безбедности.

Ангажовање српских снајпериста се доводи у везу са планом ПКК да појача операције против турских снага безбедности у југоисточној Анадолији, где се већ 25 година бори за аутономију свога народа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи