Тајфун на Филипинима однео 22 живота

Најмање 22 особе су погинуле, а 57 се води као нестало у тајфуну на Филипинима. У наредних 48 часова, тајфун ће захватити југоисток Кине.

У снажном тајфуну на Филипинима, 22 људи је погинуло, 57 се води као нестало, а око 20 је повређено. Делови Маниле остали су без струје још од петка након што је тајфун Консон захватио највеће филипинско острво Лузон.

Тајфун се креће према Кини и за 24 до 48 сати биће изван филипинских вода и захватиће југ Кине, саоштили су метеоролози.

Портпарол националне електродистрибуције Гиљермо Редобладо изјавио је да ће бити потребно два до три дана да се поправи бар пет највећих трансформатора, пошто су дрвеће и снажан ветар пресекли електричне водове.

Најгоре погођене провинције су оне поред престонице, док се у централној провинцији Камаринес Норте четворо људи удавило, а двоје страдало када је дрвеће пало на њих.

Секретар локалне владе Хеше Робредо изјавио је да се још 40 особа води као нестало.

Осам од 19 рибара води се као нестало још од синоћ, саопштила је војска, док је пет особа погинуло у провинцијама Батангас и Кавите, јужно од Маниле.

Широм Маниле и у суседним провинцијама оборено је многобројно дрвеће, путеви су у прекиду, оштећене куће, а железнички саобраћај обустављен.

На стотине породица склоњено је у привремена склоништа због поплава.

Министарство пољоприреде је саопштило да је још рано за процену штете коју је тајфун причинио пиринчу и кокосовим стаблима.

Тајфуни и тропске олује се често појављују на Филипинима, Кини, Тајвану и Јапану у другој половини године.

Прошле године у тајфуну Кецана погинуло је 277 особа, на хиљаде је остало без кућа, а причињена је штета од 100 милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи