Ухапшени чланови калабријске мафије

Италијанска полиција, у акцији против калабријске мафије, Ндрагете, ухапсила 300 људи. Оптужени за убиства, изнуду, трговину дрогом. Ндрангента, која је повезана са криминалом широм света, важи за моћнију организацију од сицилијанске мафије.

Опсежна операција покренута је данас против калабријске мафије, Ндрангете, у оквиру које је приведено више од 300 људи, саопштила је италијанска полиција.

У ту акцију, највећу у последњих неколико година, укључено је 3.000 полицајаца из италијанске области Калабрије, на југу земље, и из неколико региона на северу Италије, где је Ндрангета, такође, јака.

Оптужбе против приведених укључују: мафијашко удруживање, убиство, изнуду и трговину оружјем и дрогом.

Ндрангета, која је повезана са криминалом широм света, важи за моћнију организацију од сицилијанске мафије.

Тиме полиција у Италији наставља акције против мафије у земљи.

Јуче је, у операцији против клана Касалези, који се сматра најопаснијим кланом наполитанске мафије, Каморе, полиција одузела добара у вредности око милијарду евра и издала 17 налога за хапшење.

Дирекција за борбу против мафије у Напуљу наложила је, јуче, одузимање фирми, туристичких центара, станова и земљишта у власништву припадника клана Касалези.

На мети полиције је и Никола Скјавоне, син познатог вође Каморе, Франческа Скјавонеа, чији је надимак Сандокан. Никола Скјавоне оптужен је за мафијашко удруживање и намештање тендера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи