Бритиш петролеум скупо платио грешку

Од експлозије на нафтној платформи у Мексичком заливу, компанија "Бритиш петролеум" потрошила је 3,5 милијарди долара на покушаје заустављања еколошке катастрофе и исплату одштете угроженима.

Британска енергетска компанија "Бритиш петролеум" је саопштила да је потрошила 3,5 милијарди долара на покушаје заустављања истицања нафте у Мексичком заливу и исплату одштете угроженима овом еколошком катастрофом.

У саопштењу се наводи да у укупне трошкове хаварије изазване експлозијом на нафтној платформи "Дипвотер хорајзон" 20. априла спада и готово 165 милиона долара за нагодбе по индивидуалним тужбама, којих је досад поднето 105.000, а компанија је подмирила 52.000 захтева, пренела је агенција Асошиејтед Прес.

Вредност акција британског гиганта је, упркос томе, наставила тренд раста захваљујући вестима да фирма намерава да прода део имовине да би исплатила трошкове.

Лондонски лист "Сандеј тајмс" је раније објавио да је "Бритиш петролеум" у преговорима са корпорацијом "Апачи" око продаје имовине вредне 12 милијарди фунти, што је подстакло раст вредности акција британског гиганта.

Од експлозије на платформи, у којој је погинуло 11 радника, у море не престаје да истиче нафта, а према проценама федералне владе, до сада је истекло између 87 и 172 милиона галона нафте, иако је компанија два пута постављала чепове на оштећену цев да би смањила њен проток.

За трајно решење потребно је направити још две бушотине на истом нафтном пољу, од којих се очекује да ће једна бити завршена до средине августа, а које би требало да растерете постојећу бушотину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи