Благојевић веровао погрешним људима

Род Благојевић није узео за себе ни пару, само је веровао погрешним људима, изјавио у уводном излагању адвокат одбране Сем Адам, на суђењу бившем гувернеру Илиноиса, оптуженом за корупцију.

На суђењу бившем гувернеру Илиноиса оптуженом за корупцију, Роду Благојевићу у Чикагу, његов адвокат Сем Адам изјавио је да Благојевић није узео за себе ни пару, већ да је "само је веровао погрешним људима".

Благојевић је оптужен за 24 кривична дела, укључујући покушај да "прода" упражњено место у Сенату које је остало иза Барака Обаме када је преузео дужност председника САД.

Такође је оптужен да је вршио притисак на одређене људе да дају прилоге за његову политичку кампању и да је давао лажне изјаве савезним агентима.

Благојевић је негирао оптужбе, али у случају да га суд прогласи кривим по свим тачкама оптужнице, могла би да му буде изречена казна од 415 година затвора и новчана глоба од шест милиона долара.

У уводном излагању, које је трајало готово два сата, Благојевићев адвокат рекао је да су његовог клијента преварили људи са којима је био близак.

Адам је потврдио да је Антоан-Тони Реско, који је у међувремену осуђен за корупцију, помогао да се прикупи новац за Благојевићеву кампању, али је подсетио да је Реско то чинио и за друге политичке кандидате.

У сваком случају, никакав новац није нелегално завршио у Благојевићевим џеповима, истакао је, а преноси Би-Би-Си.

Тужилаштво је најавило да ће пустити аудио-снимке прислушкиваних телефонских разговора који доказују Благојевићеву кривцу. "Чућете га како живописним језиком истиче колико је за њега ово место у Сенату вредно", изјавила је тужитељка Кери Хамилтон.

Према њеним речима, Благојевић је дословно рекао: "Ово место је злата вредно, нећу га уступити низашта".

Благојевић, који је два пута биран за гувернера, тражио је да суд преслуша 500 сати снимљених телефонских разаговора, како би доказао да је невин. Он је ухапшен пре 18 месеци заједно са братом Робертом Благојевићем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи