Обама забринут због нафтне мрље

Због еколошке катастрофе коју је изазвало изливање нафте у Мексички залив, председник САД Барак Обама отказао посету Индонезији и Аустралији. Америчка администрација одлучила да компанији "Бритиш петролеум" пошаље први рачун за трошкове чишћења последица изливања нафте.

Амерички председник Барак Обама отказао је посету Индонезији и Аустралији, други пут ове године, због еколошке катастрофе коју је изазвало изливање нафте у Мексички залив, када је нафтна платформа компаније "Бритиш петролеум", 20. априла, експлодирала испред обала Луизијане, саопштила је данас Бела кућа.

Председник је, синоћ, о томе телефоном обавестио државнике обе земље, изражавајући "дубоко жаљење".

Посета је требало да буде реализована од 13. до 19. јуна.

Портпарол Беле куће Роберт Гибс рекао је да ће Обама остати код куће да би се бавио важним питањима, међу којима је и изливање нафте у Мексичком заливу, јавиле су агенције.

Обама је већ отказао посету Азији у марту, због реформе здравства, коју је Конгрес касније усвојио.

Индонезија и Аустралија, засад, нису коментарисале најаву Беле куће.

Обама данас треба да допутује у Луизијану, где ће обићи места погођена еколошком катастрофом и то ће бити његова трећа посета тој области од експлозије нафтне платформе у којој је погинуло 11 радника.

Та експлозија изазвала је истицање нафте које компанија "Бритиш петролеум" још није успела да заустави и које се претворило у највећу еколошку катастрофу у америчкој историји.

Америчка администрација објавила је јуче одлуку да компанији "Бритиш петролеум" пошаље рачун од 69 милиона долара за трошкове чишћења последица изливања нафте у Мексички залив.

Портпарол Беле куће Роберт Гибс изјавио је на конференцији за штампу да је то тек први рачун који ће стићи на адресу те нафтне компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи