Петнаест жртава невремена у САД

У невремену током викенда у америчким државама Мисисипи и Тенеси погинуло је најмање петнаест људи. Обилне кише и даље падају, ометајући спасилачке екипе у евакуисању људи заробљених надошлим водама.

Најмање 15 људи погинуло је, у америчким државама Мисисипи и Тенеси, током викенда у снажном невремену, које је у долини реке Мисисипи изазвало и торнадо, а понегде је падао и град.

Рекордно обилне падавине изазвале су поплаве, а аутопутеви су се претворили у брзе реке, јавио је АП.

Власти те две америчке државе позивају становништво да остане код куће и да се клони путева.

Гувернер Тенесија Фил Бредесен изјавио је, на конференцији за новинаре, да је потврђена смрт 11 особа у тој држави, али да се најмање три особе воде као нестале, од којих је једна вероватно погинула, чиме би се број мртвих повећао на 12 у тој држави.

Пошто ће се надошле воде повући тек кроз неколико дана, процена штете није још могућа.

Власти Мисисипија саопштиле су да је једна особа погинула у колима коју су потопиле надошле воде. Две особе су изгубиле живот, када је бујица буквално разнела приколицу у којој су се налaзиле, а једна особа је погинула у граду Абевилу, где је снажан ветар оштетио између 15 и 20 кућа.

Снажно невреме почело је у суботу у Мемфису, а затим се проширило узводно реком Мисипи, изазивајући торнадо, који је протутњао кроз државе Мисисипи, Арканзас, Мисури и Кентаки.

Обилне кише и даље падају, ометајући спасилачке екипе у евакуисању људи заробљених надошлим водама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи