И Бериша хоће штит

Саљи Бериша изјавио да је Албанија спремна да одговори позитивно на сваки захтев НАТО "који сматра неопходним за мир, стабилност и безбедност", укључујући и постављење ракетног штита на њеној територији.

Албанија је спремна да испуни сваку обавезу која проистиче из чланства у НАТО, укључујући и постављење ракетног штита на њеној територији, изјавио је албански премијер Саљи Бериша.

"Албанија је спремна да одговори позитивно на сваки захтев Северноатлантске алијансе који сматра неопходним за мир, стабилност и безбедност", рекао је Бериша после разговора са генералним секретаром НАТО Андерсом фог Расмусеном, одговарајући на питање новинара да ли би Тирана прихватила амерички антиракетни систем.

Бериша је поздравио одлуку Алијансе да прими Босну и Херцеговину у свој Акциони план, као и улогу Кфора на Косову и у региону.

Андерсом фог Расмусеном је говорио о "позитивној клими на Балкану" и истакао да је "Косово направило јасан напредак у безбедности", нагласивши да је "наша жеља да видимо све балканске земље као чланице НАТО-а", пренела је агенција АТА.

Генерални секретар НАТО-а је јуче први пут посетио Албанију откако је, почетком прошле године, та земља примљена у НАТО. Са њим су разговарали сви високи државни функционери укључујући и председника Бамира Топија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи