ИЗ ЧАСА У ЧАС

Председник Египта предлаже дводневно примирје у Гази; палестинске власти: Најмање 47 погинулих у енклави

Не назире се крај сукоба на Блиском истоку. Врховни лидер Ирана ајатолах Али Хамнеи рекао је да ће ирански званичници одредити како најбоље да покажу иранску моћ Израелу након напада који се догодио пре две ноћи. Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ позвао је на глобалну акцију како би се окончала људска трагедија у Појасу Газе.

Председник Египта предлаже дводневно примирје у Гази; палестинске власти: Најмање 47 погинулих у енклави Председник Египта предлаже дводневно примирје у Гази; палестинске власти: Најмање 47 погинулих у енклави

Четири иранска војника страдала су у израелском нападу на Иран, у ноћи између петка и суботе, саопштила је иранска војска.

Израел је извео више ваздушних напада на територије Ирана и Сирије, у којем су учествовале десетине израелских авиона.

Мисија Ирана при УН, истовремено, навела је да су израелски ловци напали из ирачког ваздушног простора, оптуживши САД за саучеништво, а иранско министарство спољних послова истакло је да Иран има право и дужност да се брани.

С друге стране, амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да се нада да израелски напад на Иран представља крај узајамних напада те две земље.

Портпарол израелске војске Данијел Хагари такође је изјавио да су циљеви ноћног напада на Иран успешно постигнути, као и да је одмазда завршена.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес, међутим, истакао је да је "дубоко узнемирен" због ескалације сукоба између Израела и Ирана.

За то време, Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштило је да је број страдалих Палестинаца у израелским нападима од 7. октобра прошле године порастао на 42.924, док се број повређених попео на 100.833. 

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи