ИЗ ЧАСА У ЧАС

Бајден: Гађани искључиво војни циљеви у Ирану; Хезболах позвао на хитну евакуацију 20 насеља у Израелу

Букти сукоб на Блиском истоку. Након израелског синоћњег напада у којем су страдала два иранска војника, Иран саопштава да има права и дужност да се брани. Лидери широм света позвали су на крајњу уздржаност свих страна. Број страдалих Палестинаца од почетка сукоба у Гази порастао је на 42.924.

Бајден: Гађани искључиво војни циљеви у Ирану; Хезболах позвао на хитну евакуацију 20 насеља у Израелу Бајден: Гађани искључиво војни циљеви у Ирану; Хезболах позвао на хитну евакуацију 20 насеља у Израелу

Настављају се сукоби на Блиском истоку. У војним операцијама израелских снага у Кан Јунису погинуло је 38 Палестница, a најмање 12 је убијено у нападима дроном на избеглички камп Шати.

На југу Либана је погинуло пет војника Израела у борбама са Хезболахом. Либанска милитантна група је ракетирала север Израела, а две особе су том приликом убијене.

Док се настављају сукоби на Блиском истоку истовремено су у току нови мировни напори првог америчког дипломате Блинкена, који се у Лондону састао са блискоисточним званичницима.

У ваздушном нападу ИДФ-а на југоистоку Либана су убијена тројица новинара док су спавали.

СЗО саопштава да је изгубила контакт са особљем у последњој функционалној болници у северној Гази, након што је израелска војска рекла да делује у тој области.

Деца у Гази умиру у боловима због недостатка хитног лечења, као резултат одлуке израелских власти да се одобрава све мањи број медицинских транспорта након затварања прелаза Рафа, саопштио је УНИЦЕФ.

Међународно финансијско надзорно тело ФАТФ саопштава да је ставило Либан на такозвану ''сиву листу'' земаља које су под посебним надзором.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи