Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Газа: Више цивила убијено у нападима Израела; ИДФ: Убијен још један командант Хезболаха; Иран: Дух отпора ће ојачати

Израелски ваздушни напади, на различитим локацијама у Појасу Газе, резултирали су убиством цивила, а претежно деце, наводе медицински извори Газе. ИДФ тврди да је у нападу на југ Либана убијен Мохамед Рамал, још један командант Хезболаха. Милитантна група која оперише у Либану у исто време тврди да ће користити навођене ракете за напад на израелску војску као ескалацију на убиство лидера Хамаса. Иран је тврди да ће "дух отпора бити ојачан" убиством Јахје Синвара.

Газа: Више цивила убијено у нападима Израела; ИДФ: Убијен још један командант Хезболаха; Иран: Дух отпора ће ојачати Газа: Више цивила убијено у нападима Израела; ИДФ: Убијен још један командант Хезболаха; Иран: Дух отпора ће ојачати

Изралеска војска убила је у нападу у Појасу Гази лидера палестинског покрета Хамас Јахју Синвара.

Премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је да је Израел поравнао рачун са Синваром, али да рат на Блиском истоку још увек није готов, и да палестинска милитантна група неће остати на власти у Појасу Газе. 

На вест о смрти најутицајнијег лидера Хамаса, који је после Исмаила Ханијеа постао шеф војног и политичког крила организације, реаговали су западни лидери, који су позвали на ослобађање талаца и крај рата.

Председник САД Џо Бајден изјавио је да је убиство лидера Хамаса ''добар дан за Израел, за САД и за свет".

У исто време, настављају се борбе у Појасу Газе, где је, у израелским нападима на избегличке кампове Џабалија и Магаз, убијено најмање 37 Палестинаца, саопштиле су локалне власти.

УН поново упозоравају на тешку хуманитарну ситуацију у Појасу Газе, где ће се, према њиховој процени, око 345.000 Палестинаца ове зиме суочити са катастрофалном глађу, пошто је опала испорука помоћи енклави.

Изван Појаса Газе, Сједињене Америчке Државе напале су у Јемену подземна складишта оружја Хута, који су поручили да ће Америка због тога платити цену и да их агресија САД неће одвратити од подршке Гази.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи