Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напад ИДФ-а на сиријски град Латакију; снаге САД гађале подземна складишта оружја Хута у Јемену

Настављају се сукоби на Блиском истоку. Израелска војска гађала је сиријски лучки град Латакију на Медитерану, јавља Ројтерс. Америчке снаге гађале су пет подземних складишта оружја Хута у Јемену, саопштава министар САД Лојд Остин. Мировне снаге Уједињених нација тврде да је израелски тенк намерно гађао и оштетио караулу те мисије на југу Либана.

Напад ИДФ-а на сиријски град Латакију; снаге САД гађале подземна складишта оружја Хута у Јемену Напад ИДФ-а на сиријски град Латакију; снаге САД гађале подземна складишта оружја Хута у Јемену

Министри земаља ЕУ разговарали су са припадницима мировних снага УН у Либану (УНИФИЛ) и изразили заједничку спремност да изврше максимални политички и дипломатски притисак на Израел како би се спречили даљи инциденти против мисије УН.

Израелски амбасадор у УН Дени Данон рекао је да Израел остаје посвећен раду са израелским међународним партнерима како би осигурао да помоћ стигне до оних којима је потребна у Појасу Газе, пренео је Ројтерс.

У нападу Израела на зграду општине у јужном либанском граду Набатију убијено је 16 људи, а рањено 52, саопштило је у либанско министарство здравља.

Израелска војска тврди да је у ваздушном нападу ликвидирала Махмуда ел Мабуха, команданта Хамасових јединица беспилотних летелица у северној Гази.

Ирански председник Масуд Пезешкијан позвао муслиманске земље на повећање притиска на САД како би се прекинула израелска офанзива на Појас Газе и на Либан.

Израелски министар одбране Јоав Галант назвао је "срамотом" одлуку француског председника Емануела Макрона да забрани израелским фирмама да излажу на сајму поморског наоружања.

четвртак, 17. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи