Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ у паралелним нападима на Бејрут и Газу, десетине погинулих и повређених; Хезболах испалио око 80 ракета на Израел

Сукоб Израела и Хамаса – 356. дан. Израелска војска извела је нови талас напада на Појас Газе и Либан. Тврди да су се у школи у Гази крили Хамасови оперативци, те да је мета напада на Бејрут био шеф ваздушних снага Хезболаха. Та група испалила је више од 100 ракета на Израел, неке од њих су пресретнуте, док су неке погодиле Бирију, у близини Сафеда. Француска и још неколико савезника позивају на хитан 21-дневни прекид ватре између Израела и Хезболаха, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Гази. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одбацио је ту могућност. Палестински председник Махмуд Абас изложио је визију од 12 тачака за послератну Газу.

ИДФ у паралелним нападима на Бејрут и Газу, десетине погинулих и повређених; Хезболах испалио око 80 ракета на Израел ИДФ у паралелним нападима на Бејрут и Газу, десетине погинулих и повређених; Хезболах испалио око 80 ракета на Израел

Начелник израелске војске, генерал Херци Халеви, изјавио је да се војска припрема за копнену офанзиву против Хезболаха у Либану, говорећи групи војника да ће њихове "војне чизме ући на непријатељску територију".

Сједињене Државе предводе нове дипломатске напоре да окончају непријатељства и у Гази и у Либану, повезујући два сукоба као део једне иницијативе, рекло је Ројтерсу из неколико извора упознатих са иницијативом.

Либански министар иностраних послова Абдулах Бу Хабиб изразио је разочарање поводом изјаве америчког председника Џозефа Бајдена у вези са ескалацијом сукоба између Израела и Либана, али је рекао да се нада да би Вашингтон ипак могао да интервенише да помогне Бејруту.

Макрон је на седници Генералне скупштине УН позвао на прекид ватре у Гази и ослобађање израелских талаца.

"Овај рат мора да стане и постигне се примирје што пре, а у исто време ослободе се таоци и стигне хуманитарна помоћ", рекао је Макрон истичући да је превише невиних људи погинуло.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи