Двојица пилота погинула у паду тренажног авиона у Бугарској

Двојица бугарских пилота-официра погинула су у паду авиона у ваздухопловној бази "Граф Игњатиево" у централној Бугарској, потврдио је бугарски прмијер Димитар Главчев.

Бугарски министар одбране Атанас Запрјанов каже да су настрадали официри били инструктори који обучавају пилоте, преноси бугарска агенција Новините.

"Погинули су мајор Петко Димитров и потпоручник Венцислав Атанасов. Један од њих је рођен 1973. године, а други 1996. године. Полетели су у 12.17 часова, а удес се догодио у 12.30 часова", рекао је Запрјанов.

Навео је и да је авион недавно поправљен и да је полетео у технички исправном стању.

Командант Димитар Петров рекао је да је то био давно планиран рутински тренажни лет и да је сличан задатак раније изведен много пута.

Због пада авиона отказан је аеромитинг у Трећој ваздухопловној бази, који је био планиран за суботу у знак обележавања 20-годишњице пријема Бугарске у НАТО, саопштило је ресорно министарство, наглашавајући да је истрага о несрећи у току.

Војни тренажни авион "Л-39" срушио се при извођењу сложеног маневра на изузетно малој висини, пренела је бугарска новинска агенција.

Током несреће, падобрани се нису отворили, а авионом су управљала два пилота.

Услед пада авиона избио је пожар.

Претходно, у току дана, председник Бугарске Румен Радев учествовао је као копилот у демонстрационом лету борбеног авиона "Ф-16" у истој ваздухопловној бази у којој је дошло до несреће.

Генерал Николај Русев из бугарског ваздухопловства тврди да авион који се срушио није био из ваздухопловне базе.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи