Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Бела кућа: Зеленски одлучује о почетку мировних преговора; Песков: Русија треба да настави операцију

Рат у Украјини – 931. дан. Вашингтон неће присиљавати Украјину да започне мировне преговоре, председник Володимир Зеленски има право да одлучује о њиховом почетку, саопштио је Џон Кирби, координатор Беле куће за стратешке комуникације. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да напад великих размера дроновима у Московској области показује да је кијевски режим непријатељ и да Русија треба да настави да се бори против њега.

Бела кућа: Зеленски одлучује о почетку мировних преговора; Песков: Русија треба да настави операцију Бела кућа: Зеленски одлучује о почетку мировних преговора; Песков: Русија треба да настави операцију

Једна жена је страдала, а три особе су повређене у нападу дроновима украјинске војске током ноћи на Москву. Кијев је напао неколико региона Русије са 144 беспилотне летелице.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да напад великих размера дроновима у Московској области показује да је кијевски режим непријатељ и да Русија треба да настави да се бори против њега.

Бела кућа саопштава да Вашингтон неће присиљавати Украјину да започне мировне преговоре и да  председник Володимир Зеленски има право да одлучује о њиховом почетку.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен тврди да је Иран пребацио балистичке ракете Руској Федерацији за употребу у Украјини, па су нове санкције Техерану неизбежне.

Блинкен је у интервјуу Скај њузу рекао да председник Џозеф Бајден не одбацује могућност да се Кијеву дозволе удари дубоко унутар Русије. Најавио је и да ће Бајден о тим могућностима разговарати у петак с премијером Британије Киром Стармером.

Русија ће наставити да јача своју морнарицу, укључујући и стратешку нуклеарну компоненту, поручио је председник Владимир Путин који је учествовао у телеконференцији на почетку активне фазе стратешке командно-штабне вежбе "Океан-2024".

среда, 11. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару