Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напад на камп у Кан Јунису – страдало 40 људи, повређено 60; ИДФ тврде да је мета био Хамасов центар

Сукоб Израела и Хамаса – 340. дан. Најмање 40 људи је страдало, а 60 их је повређено у израелском нападу на палестински камп у Кан Јунису, саопштио је Хамас. Са друге стране, израелска војска тврди да је гађала Хамасов командни и контролни центар на југу Појасе Газе. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је да је Блиски исток на ивици великог рата.

Напад на камп у Кан Јунису – страдало 40 људи, повређено 60; ИДФ тврде да је мета био Хамасов центар Напад на камп у Кан Јунису – страдало 40 људи, повређено 60; ИДФ тврде да је мета био Хамасов центар

У Појасу Газе ситуација не мирује. У последњих 24 сата у израелским нападима погинуло је најмање 40 Палестинаца, од 7. октобра 40.988.

Израелска војска је издала нова наређења о евакуацији северозапада Појаса Газе одакле тврде да су палестински екстремисти јуче испалили ракете на оближњи израелски град Ашкелон.

Бивши члан ратног кабинета Бени Ганц каже да би Израел требало да усмери фокус ка Хезболаху и либанској граници, упозоривши да већ касне с тим. 

На дипломатском плану, званичник Хамаса одбацио је наводе америчких медија да је поставио нове услове у оквиру преговора о прекиду ватре.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ разговарао је са председником Египта Абделом Фатахом ел Сисијем у Каиру о Гази и о потреби да се спречи даља ескалација. 

Техеран је оптужио Израел да је извео "злочиначки напад" на централни део Сирије у којем је, пренели су државни сиријски медији, страдало најмање 14 људи.

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. Две беспилотне летелице лансиране из Либана на приморски град Нахарију.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оценио је да је Блиски исток на ивици великог рата.

Врховни суд Индије одбацио је поступак којим се тражило издавање налога савезној влади да обустави дозволе индијским фирмама које извозе оружје у Израел.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару