Читај ми!

Израелски напад на Сирију, 14 страдалих; Ганц: Израел да усмери пажњу на Хезболах, већ каснимо

Сукоб Израела и Хамаса – 339. дан. Најмање 14 особа је страдало, а 43 их је повређено у израелском нападу током ноћи на сиријску провинцију Хама, јављају сирјски државни медији. Бивши члан израелског ратног кабинета Бени Ганц изјавио је да Израел треба да усмери пажњу на Хезболах, као и да већ у томе касни.

Израелски напад на Сирију, 14 страдалих; Ганц: Израел да усмери пажњу на Хезболах, већ каснимо Израелски напад на Сирију, 14 страдалих; Ганц: Израел да усмери пажњу на Хезболах, већ каснимо

Настављају се операције израелске војске (ИДФ) широм Појаса Газе, а у последња 24 сата интезивне борбе водиле су се у подручју Кан Јуниса и предграђа града Газе, као и на Западној обали.

Тројица Израелаца убијена су у нападу возача камиона на граници између Западне обале и Јордана. Нападача, који је био јордански држављанин, убрзо је усмртила израелска полиција. Гранични прелаз је затворен, а отварање се очекује у току дана. Ипак, Гардијан у овом догађају види опасност од ширења сукоба на Блиском истоку.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је поводом напада истакао да "Израелци живе у окружењу убилачке идеологије предвођене иранском осовином зла". Палестински исламски џихад напад код границе са Јорданом карактерише као "херојски подвиг". 

ИДФ је оборио дрон из правца Либана, а потом су се у градовима на северу Израела зачуле сирене за ваздушну опасност у серији нових наизменичних акција Хезболаха и израелске војске око Голанске висоравни. Оборена је већина дронова и нема људских жртава.

Црвени полумесец Катара и Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице (УНРВА) потписали су споразум вредан 4,5 милиона долара за помоћ више од 4.400 палестинских радника и пацијената који се налазе на Западној обали.

понедељак, 09. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару