Читај ми!

Вафа: ИДФ напустиле Џенин, 21 особа убијена; погођено складиште оружја Хезболаха на југу Либана

Сукоб Израела и Хамаса – 336. дан. Палестинска новинска агенција Вафа саопштила је да су израелске снаге напусте град Џенин на Западној обали, као и да је током десетодневне операције 21 особа убијена. Са друге стране, ИДФ наводе да су њени борбени ловци погодили складиште оружја Хезболоха на југу Либана.

Вафа: ИДФ напустиле Џенин, 21 особа убијена; погођено складиште оружја Хезболаха на југу Либана Вафа: ИДФ напустиле Џенин, 21 особа убијена; погођено складиште оружја Хезболаха на југу Либана

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) настављају са операцијама у Појасу Газе. Делују у свим деловима енклаве, са копна, мора и из ваздуха. У последња 24 сата, према подацима власти у Гази, убијено је 17 Палестинаца, од 7. октобра 40.878.

Нове тензије и на Западној обали. У израелским нападима убијено је шесторо, а рањено троје људи, чиме је број погинулих у операцији на Западној обали порастао на 39.

С друге стране, израелска војска тврди да је убила палестинске борце који су бацали експлозив и пуцали.

У међувремену, начелник Генералштаба египатске војске, генерал-потпуковник Ахмед Фати Калифа ненајављено је посетио гранични прелаз између Египта и Појаса Газе, како би проверио безбедносну ситуацију.

Нешто северније, у пограничном подручју Либана и Израела појачава се напетост. У размени ватре између Хезболаха и Израела, испаљено је више десетина ракета из Либана на Галилеју, Израелци су одговорили.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху негирао је извештаје о могућем договору за прекид ватре. Тврди да је Израел пристао на неколико споразума, али је, каже, Хамас "доследно одбацивао сваки од њих".

Хaмас, са друге стране, поручује да Нетанјаху користи преговоре да продужи агресију.

У првој фази вакцинације против дечије парализе имунизовано је 189 хиљада деце.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару