Читај ми!

Јесу ли способни за председничку дужност - Харисова и Трамп још нису објавили извештаје о свом здрављу

Ни два месеца пред изборе у САД, не зна се јесу ли председнички кандидати потпуно здрави да би могли да обављају председничку дужност. Републикански председнички кандидат Доналд Трамп још увек није објавио комплетан извештај о свом тренутном здравственом стању, а то није учинила ни његова демократска ривалка Камала Харис, пише Си-Би-Ес њуз.

Доналд Трамп (78) је 20. августа рекао у интервјуу за Си-Би-Ес њуз да је недавно био на годишњем здравственом прегледу и да ће врло радо објавити резултате.

Он је додао и да је урадио два когнитивна теста на којима је, како је казао, блистао, међутим, његова кампања није објавила те резултате.

У новембру 2023. године, Трамп је објавио писмо свог лекара Бруса Аронвалда у којем је наведено да је комплетан преглед из септембра те године показао да је његово укупно здравствено стање одлично.

У писму, међутим, није било конкретних детаља о виталним параметрима, као ни података о лековима које Трамп узима.

Трампова кампања такође није омогућила медијима да поставе питања његовим лекарима након што је на њега покушан атентат у Пенсилванији. Републиканац Рони Џексон који је био његов лекар док је био у Белој кући објавио је 26. јула допис у којем је навео да је прегледао болничке извештаје и да је Трамп одлично после покушаја атентата. Сам Трамп је казао да нема никакве последице након напада, као и да је његово ухо зацелило.

Врло мало се зна и о медицинском картону Камале Харис, пошто она није доставила резултате прегледа када се 2020. кандидовала за потпредседницу.

У априлу 2022. имала је ковид и узимала паксловид да би се излечила, а у јулу 2021. била је у Војном медицинском центру Волтер Рид ради, како је Бела кућа саопштила, рутинског прегледа.

Из кампање Харисове нису одговорили на поновљена питања Си-Би-Ес њуз у вези са резултатима њеног годишњег физичког прегледа. Протеклих деценија постало је уобичајено да председнички кандидати објаве неке информације о свом здрављу и способности да обављају дужност, а ова пракса је делимично усвојена и због низа председника који су имали здравствене проблеме за које се сазнало тек касније.

четвртак, 05. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару