Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Гађано возило на Западној обали, шесторо страдалих; Хамас: Израел да прихвати предлог САД о примирју

Сукоб Израела и Хамаса – 335. дан. Најмање шест особа је страдало у израелском нападу на возило на Западној обали, саопштиле су палестинске здравствене власти. Хамас је позвала Израел да прихвати амерички предлог о прекиду ватре у Гази. Дечји фонд Уједињених нација (Уницеф) саопштио је да је вакцинације против дечје парализе "ретка светла тачка" у сукобу у палестинској енклави.

Гађано возило на Западној обали, шесторо страдалих; Хамас: Израел да прихвати предлог САД о примирју Гађано возило на Западној обали, шесторо страдалих; Хамас: Израел да прихвати предлог САД о примирју

Најмање 40.861 Палестинац је убијен, а 94.398 их је рањено у израелској војној офанзиви на Газу од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у тој енклави, које је под контролом Хамаса.

Уницеф је, у међувремену, навео да је вакцинисано 189.000 деце против дечје парализе у Гази што, сматра, представља "ретку светлу тачку" у рату између Израела и Хамаса који траје готово 11 месеци.

Са друге стране, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су њене снаге убиле више од 200 терориста Хамаса у Рафи, граду на југу Појасе Газе.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху, такође, изјавио је да Филаделфијски коридор треба да остане под снажном контролом израелских снага јер, тврди, Хамас неће пустити таоце из Газе ако ИДФ напусте то подручје.

За то време, настављени су четврти дан заредом протести у Израелу, уз поруку да је потребно хитно склапање споразума о прекиду ватре и таоцима.

четвртак, 05. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару