Читај ми!

Срушио се хеликоптер на Камчатки, у летелици биле 22 особе

Руске спасилачке службе пронашле су олупину хеликотера Ми-8Т на Камчатки за којим се трагало од суботе. У летелици су се налазиле 22 особе, а досад је лоцирано 17 тела.

Хеликоптер Ми-8Т је у петак полетео са локације из области вулкана Вачкажец до локације Николајевка, али у договорено време, око 07.15 по московском времену, изгубљена је комуникациона веза са посадом хеликоптера.

Припадници руске спасилачке службе пронашли су тела 17 погинулих на месту пада пада хеликоптера на Камчатки, саопштила је прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације.

"До сада је пронађено 17 тела, али потрага се наставља", наводи се у саопштењу, преноси Интерфакс.

У летелици су се налазиле 22 особе – три члана посаде и 19 туриста.

Oлупина несталог хеликоптера налази на надморској висини од 900 метара у близини места где је остварен последњи контакт са посадом летелице.

Регионални министар за ванредне ситуације Сергеј Лебедев потврдио је да је олупина хеликоптера пронађена, а надлежна служба за уклањање последица ванредних ситуација саопштила је да се, према прелиминарним подацима, летелица срушила због грешке пилота или квара.

"Као примарна верзија несреће разматра се грешка пилота у тешким временским условима. Пилот у магли није могао да види брдо и ударио је у литицу“, наводи се у саопштењу и додаје да се разматра и могућност квара на летелици.

недеља, 01. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару