Читај ми!

Трамп искористио гласачко право на Флориди, први пут откако је осуђен у Њујорку

Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп гласао је на раним изборима на Флориди, што је било његово прво гласање након што је кривично осуђен.

Међутим, како наводи дневник Washington Examiner, његово право гласа могло би да му буде ускраћено, у зависности од пресуде суда у Њујорку и исхода друга два судска процеса.

Бивши председник САД је гласао у Палм Бичу током раног гласања за примарне изборе за Представнички дом и Сенат, који ће се одржати наредног уторка.

Након што је гласао Трамп је рекао новинарима да је гласање за њега била "част", а потом је говорио о својим предизборним скуповима и изборној кампањи.

"Имамо ниво ентузијазма какав нико никада није видео. Људи желе да поново учине Америку великом. То се дешава. Поново ћемо Америку учинити великом иако тренутно живимо у земљи која пропада", рекао је Трамп истичући масовност на својим предизборим скуповима.

Трамп проглашен кривим по све 34 тачке оптужнице

Доналд Трамп је у мају ове године проглашен кривим по свих 34 тачака оптужнице у суђењу због исплате "новца за ћутање" бившој порно глумици Сторми Данијелс, а изрицање пресуде је заказано за септембар.

Упркос томе што је постао први бивши амерички председник који је кривично осуђен, Трамп још увек може и да се кандидује за председника на новембарским председничким изборима и да гласа на њима.

Предност Харисовој по питању искрености, Трампу по питању економије

Демократска председничка кандидаткиња Камала Харис има предност анкетама у односу на републиканског ривала Доналда Трампа када је реч о неколико лидерских квалитета, као што су искреност и дисциплина, али Американци и даље више верују бившем председнику кад је реч о економији и имиграцији, показује најновија анкета агенције АП и НОРЦ Центра за истраживања јавних питања.

Готово половина анкетираних каже да атрибути као што су "посвећеност демократији" и "дисциплина" боље описују Харисову, док 30 одсто испитаних исто то мисли за Трампа.

Око 40 процената учесника анкете мисли да епитет "поштен" боље описује Харисову, док 24 одсто то верује да је Трамп "поштенији", пренео је раније АП.

Када је реч о лидерству, 40 посто испитаника сматра је да је Трамп снажан лидер, али отприлике исти проценат исто то мисли за Камалу Харис.

Американци су углавном равномерно подељени када је реч о томе ко ће победити на америчким председничким изборима у новембру, али када је реч о питањима економије и имиграције, бирачи међутим више верују Трампу, показала је анкета.

четвртак, 15. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару