Читај ми!

Њујорк тајмс: Припадници локалне полиције приметили Крукса 90 минута пре пуцњаве

Појавили су се нови детаљи око атентата на бившег председника САД и кандидата републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналда Трампа произашли из текстуалних порука између локалних безбедносних јединица.

До порука је дошао републикански сенатор Чак Грасли, а објавио их је Њујорк тајмс, укључујући и то да су припадници локалне полиције приметили нападача 30 минута пре него што су то званичници раније рекли.

Објављене текстуалне поруке показују да је локални контраснајпериста прво приметио мушкарца, који је касније идентификован као Томас Метју Крукс, како лута у подручју где су били постављени контраснајперисти више од 90 минута пре пуцњаве.

Њујорк тајмс је објавио да је контраснајпериста у 16.26 упозорио своје колеге на Крукса, да се налазио близу њихових возила и седео на столу за пикник у близини складишта, где се налазило неколико контраснајпериста, изван ограђеног дела терена где би Трамп требало да се појави касније.

Контраснајпериста је рекао својим колегама да је Крукс знао да су они тамо и да га је видео како одлази са својом пушком.

Један од контраснајпериста је сликао Крукса и фотографије су подељене у групном чету, а другу поруку су добили локални полицајци у 17.38, у којој се наводи да треба да обавесте Тајну службу, навео је лист.

"Дете учи око зграде у којој се налазимо. AGR Верујем да јесте. Видео сам га са даљиномером како гледа ка бини. FYI. Ако желите да обавестите SS снајперисте да погледају. Изгубио сам га из вида", писало је у једној од порука, уз фотографије Крукса.

Један од двојице преосталих контраснајпериста је наводно истрчао из зграде покушавајући да држи на оку Крукса док не стигну други полицајци, према званичницима округа Батлер, али Крукс је побегао, поневши са собом ранац.

У 18.00 часова, један службеник у групним порукама претпоставио је да се Крукс креће ка задњем делу комплекса складишта, даље од места догађаја, пренео је Њујорк тајмс. Уместо тога, Крукс се попео на зграду у комплексу најближем бини.

У 18.11 часова, Крукс је почео да пуца, окрзнувши Трампово ухо, убивши учесника митинга и ранивши неколико особа.

Неколико тренутака касније, Крукс је убијен на крову складишта које је било повезано са оним у коме су били смештени контраснајперисти.

Недавно објављене поруке, такође, сугеришу да је убица често био корак испред снага безбедности и полиције.

Њујорк тајмс је објавио да је Крукс обишао место на којем ће се одржати скуп дан пре него што је то учинила Тајна служба 8. јула.

У извештају се, такође, наводи да је Тајна служба искључила цео комплекс складишта из свог унутрашњег безбедносног периметра.

То је значило да је на дан митинга Крукс могао да дође до зграде без безбедносне провере.

Лист је објавио да је Тајна служба замолила локалне агенције да јој пруже додатну помоћ и да су текстуалне поруке показале да се округ Бивер борио да пронађе довољно добровољаца да покрију 12-часовну смену.

уторак, 30. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару