Читај ми!

Трамп пристао на разговор у својству жртве са ФБИ који истражује атентат на њега

Бивши председник САД и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп пристао је на разговор у својству жртве са Федералним истражним бироом, који истражује атентат на њега, изјавио је Кевин Роџек, специјални агент задужен за канцеларију ФБИ у Питсбургу.

Трамп пристао на разговор у својству жртве са ФБИ који истражује атентат на њега Трамп пристао на разговор у својству жртве са ФБИ који истражује атентат на њега

Си-Ен-Ен указује на то да су разговори у својству жртве рутински део кривичних истрага, али да су добровољни.

Кевин Роџек је рекао новинарима током конференцијског позива да су истражитељи усредсредили напоре на откривање мотива 20-годишњег потенцијалног убице.

Томас Метју Крукс, био је "веома интелигентан" и веома се интересовао за пуцање, навео је Роџек.

Док су званичници већ открили да је Крукс пре атентата истраживао "колико је био удаљен (Ли Харви) Освалд од (Џона) Кенедија", Роџек је истакао да је, такође, истраживао "електране, масовне пуцњаве, информације о импровизованим експлозивним направама и покушај атентата на словачког премијера (Роберта Фица) раније ове године".

Како је нагласио специјални агент ФБИ, његов примарни друштвени круг "изгледа да је био ограничен на ужу породицу, јер верује да је током живота имао мало пријатеља и познаника.

"Иако је истрага Федералног истражног бироа можда још није утврдила мотив, верујемо да је субјект уложио значајне напоре да сакрије своје активности", рекао је Роџек.

Према његовим речима, поред тога, ФБИ верује да оно што је радио, такође, потврђује да је све пажљиво испланирао уочи предизборног скупа.

Псеудоним за куповину оружја

Крукс је користио и псеудониме за онлајн куповину ватреног оружја.

"Почевши од пролећа 2023, субјект је извршио више од 25 различитих куповина ватреног оружја од онлајн продаваца ватреног оружја користећи псеудониме, рекао је Роџек.

У првој половини 2024. године, Крукс је, такође, извшио шест онлајн куповина хемијских материјала који се користе за прављење експлозивних направа, пронађених у возилу и кући субјекта, рекао је Роџек.

"За те куповине користио је псеудониме", додао је Роџек.

Атентат на Доналда Трампа, 45. председника Сједињених Америчких Држава и републиканског кандидата за председничке изборе 2024. године, извршен је 13. јула 2024. нешто после 18 часова по локалном времену на предизборном скупу у близини Батлера у Пенсилванији.

Атентатор је идентификован као 20-годишњи Томас Метју Крукс из Бетел Парка у Пенсилванији.

Према снагама безбедности и сведоцима, Крукс је испузао на кров испред места митинга и испалио осам метака из полуаутоматске пушке АР-15 пре него што га је убио снајпериста Тајне службе.

Један учесник скупа је погинуо, док су друга два учесника тешко повређена.

Након што је погођен, Трамп се сагнуо на земљу и убрзо је био окружен особљем Тајне службе. Убрзо је устао на ноге, крваривши из десног уха.

Затим је дигао песницу у ваздух и викнуо "Борба, борба” пре него што су га агенти Тајне службе одвели до возила.

Трамп је потом пребачен у локалну болницу и пуштен у стабилном стању, након чега је отпутовао авионом за Њу Џерзи.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару