Читај ми!

Амбасадор Вилан: Србија за Израелце најбезбеднија земља у свету

Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан, у интервју за РТС, изразио је захвалност држави Србији, која је, како је истакао, најбезбеднија земља у свету за Израелце. Поручио је да нема оправдања за терористички акт који се десио у суботу, испред Амбасаде његове земље у Београду.

Да ли су предузете неке посебне додатне мере после терористичког напада испред Ваше Амбасаде?

Свакако да јесу, али оно што могу рећи јесте да се верујем Влади Србије. Увек сам се осећао сигурно и безбедно. Тако се осећам и сада. Предузете су све мере. У овом тренутку, свако зна шта треба да ради.

Ваша екселенцијо, да ли сте имали било какве информације о терористичким организацијама, посебно о вехабијском покрету у Србији? Да ли сте имали неке обавештајне информације?

Оно што знам - није ништа посебно и нарочито. Нити о терористи нити о његовим намерама када је реч о нашој амбасади. Имамо изузетно добру сарадњу са српским властима. Али по нашим сазнањима, ништа није указивало да ће се то догодити.

Каква је сарадња са српским истражним органима?

Истрага је почела. Комплетно је транспарентна. Наши тимови ће сарађивати и помагати један другим. То је у нашем обостраном интересу. Јуче сам био са министром Дачићем у болници. Он је понудио све што је потребно за даљу истрагу.

Србија је деловала превентивно. Превенција има више нивоа. Ниједна земља не може предвидети посебне превентивне мере. Израел је земља, која нажалост, има искуства са тероризмом. Србија је веома безбедна. То кажем и свом особљу.

Да ли за Србију можете рећи да је безбедна земља, с обзиром на то да сте овде провели четири године.

Овде сам четири године. И поновићу: Србија је једна од најбезбеднијих земаља. Друге земље су, нажалост, мање безбедне. Такође, Србија је и пријатељска земље – 99,8 одсто људи су пријатељски расположени према нама. Израелски народ осећа то пријатељство. И да кажем још нешто, а односи се на оно што се догодили у суботу. Ниједна земља не може да у потпуности спречи терористички напад. И овај храбри човек је спречио.

Ми смо земља која има искуства са тероризмом. Могу рећи да је Израел безбедна земља. Свима препоручујем да га посете. Србија је веома безбедна земља. То стварно мислим и то кажем и свом особљу, и пријатељима да дођу у ову безбедну, лепу и пријатељски земљу.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару