Читај ми!

Трампов саветник иде у затвор: "војска" МАГА спремна да врати бившег председника у Белу кућу

Стив Бенон, бивши саветник и блиски сарадник Доналда Трампа, позван је да се јави у федерални затвор у савезној држави Конектикат на издржавање четворомесечне казне затвора, која је изречена због непоштовање Конгреса. Бенон је изјавио да се не плаши одласка у затвор, као и да иза решетака посматра Трампову кампању. Истакао је, такође, да су присталице Трампа спремна да му обезбеде победу.

Блиски саветник Доналда Трампа, у интервјуу за Би-Би-Си, рекао је да га не брине то што ће пропустити кључни део кампање, јер је "војска" МАГА (покрета Учинимо Америку поново великом) спремна да бившем председнику обезбеди победу над Џозофом Бајденом и да га врати у Белу кућу.

Стив Бенон је 2022. године проглашен кривим jeр се оглушио на позив комисије Представничког дома за истрагу напада на Капитол 6. јануара 2021. године, али му је било дозвољено да током двогодишњег процеса остане на слободи.

Судија је, међутим, након што је веће Апелационог суда потврдило пресуду а Врховни суд одбио његову последњу жалбу, издао наредбу да се 1. јула јави на издржавање затворске казне у трајању од четири месеца.

"Служио сам својој земљи последњих десет година, фокусирајући се на ово (МАГА). Ако то морам да радим у затвору, нема никакве разлике. Спреман сам да идем", рекао је Бенон.

Најавио је да ће "војска" МАГА, односно Трампове присталице, бити спремна да се распореди на дан избора, 5. новембра, широм земље на бирачким местима како би обезбедили победу бившег председника САД.

Бенон је био значајна фигура 2016. године, у току председниче кампање Доналда Трампа, а потом је постао једна од најмоћнијих личности у Вашингтону као главни стратег Беле куће на почетку Трамповог мандата. 

Седам месеци касније, ипак, отпуштен је из Беле куће, а данас је уверен да ће Трамп победити у новембру на председничким изборима.

Бенон се, такође, суочава са кривичним оптужбама у савезном суду у Њујорку због наводне преваре донатора који су дали новац за изградњу зида дуж границе са Мексиком, док тврди да није крив за прање новца, заверу, превару и друге оптужбе.

Још један Трампов сарадник, трговински саветник Петер Наваро, такође је осуђен за непоштовање Конгреса, али се у марту пријавио на издржавање четворомесечне казне, након што је Врховни суд одбио захтев да му се одложи извршење казне.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару