Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелска војска покренула офанзиву у кампу Буреиџ; Словенија признала Палестину

Сукоб Израела и Хамаса – 242. дан. Израелска војска покренула је офанзиву у кампу Буреиџ у централном Појасу Газе. Ал Џазира преноси да је страдало 11 особа. Док Бела кућа саопштава да настављају да раде са Бенјамином Нетанјахуом на постизању примирја, званичник Хамаса поручује да је потребан јасан став Израела о трајном прекиду ватре и потпуном повлачењу из Газе. Словенија постала 147. чланица Уједињених нација која је признала Палестину.

Израелска војска покренула офанзиву у кампу Буреиџ; Словенија признала Палестину Израелска војска покренула офанзиву у кампу Буреиџ; Словенија признала Палестину

Бела кућа и Стејт департмент саопштили су да је предлог о примирју у Појасу Газе, који је објавио председник САД Џозеф Бајден прошле седмице, изнела израелска влада и да у њему нема никаквих празнина, демантујући израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа који је рекао да је предлог израелске владе укључивао потпуно уништење Хамаса.

Истовремено, израелска војска наставља са акцијама широм Појаса Газе. Трупе су ушле у Кан Јунис и предграђе града Газе. ИДФ потврдио смрт још четворице талаца.

Палестински званичници поднели су захтев Међународном суду правде да се придруже Јужној Африци у њеном случају тужбе против Израела за геноцид у Гази.

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. Израелски ловци гађали су положаје те групе у Либану. Хезболах је одговорио тако што је лансирао групу борбених дронова на штаб израелске војске у Галилеји.

Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице (УНРВА) саопштила је да је више милион људи присилно расељено из Рафе.

Број страдалих Палестинаца порастао је на 36.479.

Најважније

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије