Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

ИДФ потврдио смрт још четворице талаца; Хезболах лансирао дронове на штаб израелске војске у Галилеји

Сукоб Израела и Хамаса – 241. дан. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је да Тел Авив неће окончати рат у Појасу Газе док не оствари своје циљеве. Израелска војска потврдила је смрт још четворице талаца. Хезболах је лансиралао групу борбених дронова на штаб израелске војске у Галилеји. Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице (УНРВА) истиче да је преко милион људи присилно расељено из Рафе. Број страдалих Палестинаца порастао је на 36.479.

ИДФ потврдио смрт још четворице талаца; Хезболах лансирао дронове на штаб израелске војске у Галилеји ИДФ потврдио смрт још четворице талаца; Хезболах лансирао дронове на штаб израелске војске у Галилеји

Спасиоци су пронашли још 50 тела у Џабалији на северу Газе, након што су се израелске снаге повукле из тог града после тронедељне операције. Тиме је укупан број жртава последњих дана достигао 120.

Најмање 36.439 Палестинаца је погинуло, а њих 82.627 повређено у израелским нападима на Газу од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Израелска војска саопштила је да 1.858 камиона са хуманитарном помоћи ушло у Појас Газе, након што су их прегледале израелске власти.

Чекају се званични одговори Израела и Хамаса на предлог америчког председника Џозефа Бајдена о прекиду ватре који предвиђа три етапе спровођења.

А управо је Бајденов предлог изазвао поделе у израелској влади. Помоћник израелског премијера Офир Фалк потврдио је да је Израел прихватио оквирни споразум о прекиду рата иако сматра да је мањкав.

Са друге стране, министар финансија Безалел Смотрих и министар за националну безбедност Итамар Бен-Гвир запретили су оставком и распадом владајуће коалиције уколико предлог буде прихваћен.

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби рекао је да ако Хамас пристане на споразум о окончању рата у Гази, САД очекују да ће и Израел прихватити план.

Влада Малдива забрањује носиоцима израелских пасоша приступ тој острвској држави. Министарство спољних послова Израела саветовало је израелске држављане, укључујући и оне са страним пасошима, да избегавају путовање у ту земљу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије